Lucia

Veckan har varit sa full av händelser att jag inte har haft tid att skriva nagra rader förrän nu...

Det började med att jag förra fredagen var tvungen att hämta Aaron fran Kindergarten tidigare , för han hade feber. Han lag i kökssoffan, lyssnade pa cd och vilade hemma hela eftermiddagen (annars är han full av energi) och pa natten vaknade han och kräktes en gang, berättade Barbara. Lördag morgon var han dock frisk igen. Förra lördagen ramlade Vitus pa gympaträningen och bröt vadbenet! Sex veckors gips blev resultatet! Inte rätt tidpunkt sahär före jul...

Jag var tillsammans med au pair-gruppen med i ett Luciatag i lördags. Det var riktigt roligt. Familjen var mycket imponerad! Till och med Aaron satt helt tyst och bara gapade inför denna flicka med ljus i haret.



Jag star längst till vänster, sett fran ert hall...

Söndag morgon var vi hos barnens farmor, som bor en gata bort, pa söndagsfrukost tillsammans med Claus syster Christiane med familj (de bor tva hus bort). Riktigt trevligt!

När vi kom hem gjorde jag deg till lussekatter, som jag sedan bakade ut med Aaron och Vitus. Barbara skulle egentligen ha jobbat, men kom hem efter att hon hade kräkts pa jobbet. Troligtvis hade hon samma som Aaron, nagot som gick över jättefort. Pa mandagen var hon pigg igen.

När vi gräddat färdigt lussebullarna tittade Vitus pa dem och sa sedan att de säkert skulle smaka gott med glasyr och strössel pa. Ja, vad säger man? Jag sa att det brukade man inte ha, men vi kunde ju alltid försöka. Har man brutit foten sa har man, och da kan man behöva lite strössel. Vi blandade snabbt ihop en glasyr av florsocker och vatten. De fick glasera och strössla en del, men inte alla. Bade de med strössel och de utan smakade mycket gott till adventskaffet pa eftermiddagen.



Lussebulle med glasyr och strössel á la Vitus!

I veckan blev Vitus och jag efter en manads arbete äntligen klara med techniclego-modellen som han fick i födelsedagspresent. Det blev en mycket tjusig grävskopa som med batteriers och en fjärrkontrolls hjälp kan aka framat och bakat och röra bakgaffeln och skopan där fram upp och ner. Vi är mycket stolta!

I fredags fick barnen jullov, och vi är alla mycket förväntansfulla inför julafton. En riktig överraskning var att det har dykt upp sa manga julkort, julbrev och till och med ett paket (som jag ska öppna pa julafton). Tack sa mycket, varenda rad värmde!

Igar var jag i det stora köpcentret i Poppenbüttel (tre vaningar med massa affärer) och inhandlade de sista julklapparna. Det var rätt mycket folk (affärerna här är inte öppna pa söndagar, inte ens mataffärerna, sa igar var sa att säga sista chansen att handla julklappar för dem som jobbar i nästa vecka), men stor yta sa det kändes inte sa fullt. I veckan har vi ocksa julastädat huset, sa nu är allt klart!

Nu i helgen är min faster och farbror här i Hamburg pa en liten utlandsvistelse. Igar var vi och at pa Hotel Hafen i hamnen. Jag hade inte varit där förut (Claus har ätit där med jobet och tipsade mig om det), och det blev verkligen en lyckad kväll! Vi satt vid ett fönsterbord, och maten var ocksa god.

Passar ocksa pa att visa lite bilder pa vara snögubbar, som vi gjorde av snön som hade en dags langt gästspel här för tva veckor sedan. Chanserna att det är snö i Hamburg pa julafton är idag 5 % hörde jag pa radionyheterna. Inte sa konstigt eftersom vi har 7 grader just nu.



Aaron tycker om att göra snögubbar!



Killarna tillsammans med vara kreationer. När vi hade rullat klart dem var gräsmattan grön igen (vi hade rullat upp all snö till snögubbarna).

I eftermiddag är min faster och farbror inbjudna hit hem till oss pa fika. Det ska bli trevligt!

Kommentarer
Postat av: Ulla-Karin

God Jul på dig, Det spelar ingen roll vad man äter mellan jul och nyår. Det som räknas är vad man stoppar i sig mellan nyår och jul, ha det bra i Tyskland, ta med dig lite nya ideer om julfirande hem hit till Sala hälsningar fam. Aldén

2008-12-22 @ 12:32:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0